Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Παναγιά μου, βοήθησέ με, κάνε το θαύμα σου !!! Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός και οι δυνατότητες αξιοποίησης της έκτασης ΕΟΜΜΕΧ στο Ταύρο..

Την ασυνέπεια του Δημάρχου Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου  ξεσκεπάζει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος  αντιπολίτευσης, Σταμάτης Καζαντζής , για την αγορά ακινήτου 837 τ.μ., ιδιοκτησίας του ΕΟΜΜΕΧ στο Ταύρο. 



Ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ο δήμος Μοσχάτου Ταύρου, είναι έτοιμος να αγοράσει με δάνειο το ακίνητο 837 τ.μ., ιδιοκτησίας του ΕΟΜΜΕΧ, στον Ταύρο, ενώ
σήμερα ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταμάτης Καζαντζής από τον προσωπικό του λογαριασμό που διατηρεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με ανάρτησή του, έρχεται να ξεσκεπάσει την ασυνέπεια των λόγων του Δημάρχου, για την αγορά του ακινήτου, κατόπιν πληροφοριών, ότι 
το ακίνητο του ΕΟΜΜΕΧ βγαίνει σε ανοικτή πλειοδοσία την 10η Μαρτίου 2022 και ο διαγωνισμός πλειοδοσίας θα διεξαχθεί μια φορά.

Ανάρτηση Δημοτικού Συμβούλου, Σταμάτη Καζαντζή


« Ακίνητο ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο - Για άλλη μια φορά ασυνεπής στα όσα είπατε κ. Ευθυμίου!
Στο πρόσφατο Δημ. Συμβούλιο κ. Δήμαρχε, μας αναφέρατε ότι ο δήμος θα πάρει δάνειο για να αγοράσει τα 837 τμ του κτηρίου του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο!
Σήμερα πληροφορούμαστε, ότι ορίστηκε ημερομηνία υποβολής προσφορών για τις 10 Μαρτίου 2022 και ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση.
Για πόσο ακόμα θα εμπαίζετε τον κόσμο του Ταύρου & του Μοσχάτου κ. Ευθυμίου;
Φτάνει! »





Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, αξίζει να δείτε πως σκέπτεται την αξιοποίηση του ακινήτου το ΤΑΙΠΕΔ

Στην αξιοποίηση του ακινήτου των πρώην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου – ΕΕΣΥΠ, μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Σε έκταση σχεδόν 3.300 τ.μ., με συντελεστή δόμησης 3, το ακίνητο δίνει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης κτιρίων,  με συνολικό εμβαδόν που μπορεί να προσεγγίσει  τα 10.000 τ.μ.

Το ακίνητο βρίσκεται στο δήμο Μοσχάτου Ταύρου κι έχει επιτρεπόμενες χρήσεις γης Πολεοδομικού Κέντρου, όπου  προκύπτουν σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης, παρέχοντας στους υποψήφιους επενδυτές την ευκαιρία να επιλέξουν μέσα από ένα ευρύτατο φάρμα κτηριακών εγκαταστάσεων, ώστε η εκμετάλλευση του ακινήτου να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πολλαπλά κέρδη !!!

Τα 80 χρόνια ζωής του ακινήτου, που λειτουργούσαν οι πρώην αποθήκες του ΕΟΜΜΕΧ πέρασε από διάφορες φάσεις λειτουργίας και χρήσεων.
Τα τελευταία χρόνια παρέμεινε ανενεργό σε ένα μεγάλο οικόπεδο 3.300 τ.μ., ενώ σήμερα μέσω του πλειοδοτικού διαγωνισμού, στο ΤΑΙΠΕΔ  δίνεται η ευκαιρία για την αξιοποίηση των πολλών θετικών χαρακτηριστικών που διαθέτει.

Το κτίριο που διαθέτει το ακίνητο είναι χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο 837 τ.μ., το οποίο μετά την ανακίνησή του θα αποτελέσει  σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή.

Η έκταση των 3.300 τ.μ. ενδείκνυται για πολυχώρος αναψυχής, εστίασης, καταστημάτων, γυμναστήριων και χώρων άθλησης, αιθουσών θεάτρου και κινηματογράφου, καθώς και για κτίρια γραφείων, κατοικιών, διαγνωστικών κέντρων υγείας και εκθεσιακούς χώρους, 
δεδομένης της πλεονεκτικής θέσης που βρίσκεται, έχοντας δύο σταθμούς μετρό  και ένα σταθμό Προαστιακού σε κοντινή απόσταση, καθώς υπάρχει και εύκολη πρόσβαση,  από και προς Αθήνα - Πειραιά, αλλά και στα εθνικά δίκτυα Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίησή του θα διεξαχθεί σε μία φάση και η ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί για την 10η Μαρτίου 2021.

Ερωτώ τώρα, εγώ ο αδαής,
έχει τέτοιες οικονομικές δυνατότητες ο δήμος Μοσχάτου Ταύρου για την αγορά αυτού του ακινήτου και την τεχνογνωσία αξιοποίησή του ? Ρητορική η ερώτηση, όπως καταλαβαίνετε. 



Δημοφιλή Άρθρα