Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Δεν είναι πολιτικό τρικ λόγω εκλογών – Είναι δέσμευση !!! Αλλά σε κάθε περίπτωση..

Μπορεί να διαφωνώ με τον τρόπο που γίνεται η διαμαρτυρία της καθυστέρησης των έργων του Παραλιακού Μετώπου και η ολοκλήρωση των έργων της Α’ φάσης, καθώς και η έναρξη της Β’ φάσης του έργου, αλλά ήταν δέσμευση από τα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων Μοσχάτου Ταύρου & Καλλιθέας .



Σας παραθέτω το ψήφισμα της  13ης Μαρτίου 2023 των Δημοτικών Συμβουλίων των ανωτέρω δήμων, που αποφάσισαν ομόφωνα και ζητούσαν από την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, να προβεί στην αποπεράτωση της Α’ φάσης του έργου και να προχωρήσει στην άμεση δημοπράτηση της Β’ φάσης, δίνοντας ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι και την 31η Μαΐου 2023.

Ο χρόνος αυτός πέρασε, ενώ μεσολάβησε ο 2ος κύκλος των Εθνικών Εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, και μέχρι σήμερα ουδέν νεότερο υπάρχει για την εξέλιξη του έργου.

Σήμερα, 18 Ιουλίου 2023, και ώρα 20:00, στις εκβολές του Ιλισού, οι Δημοτικές Αρχές προχωρούν σε διαμαρτυρία για το χαμένο χρόνο και τα προβλήματα που πλήττουν τους κατοίκους της περιοχής.
«Τη συσσώρευση μπαζών, το μεγάλο κίνδυνο πλημμυρών που υπάρχει από τη συσσώρευση ομβρίων υδάτων και  φερτών υλικών από τις σφοδρές καταιγίδες, που δημιουργούνται λόγω κλιματικής αλλαγής, τη ρύπανση και την κακοσμία που επικρατεί στα δύο μεγάλα ποτάμια της Αττικής , καθώς και την εν γένει  υποβάθμιση της περιοχής σε όλο το Παραλιακό Μέτωπο.»

Να θυμίσω ότι, κατά την συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου 2023, ήταν παρόντες και βουλευτές του Νότιου Τομέα Αττικής, οι οποίοι πρόσφατα ξαναψηφίστηκαν..

Μάλιστα, είχαν και συναντήσεις με τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, αλλά και τον Πρωθυπουργό, καθησυχάζοντας τους πολίτες και τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι το έργο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ατζέντας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η διαφωνία μου, ωστόσο, παραμένει ως προς το Συναυλιακό μέρος της διαμαρτυρίας και πιστεύω ότι την υποβαθμίζει στα μάτια και τη συνείδηση του κόσμου. Οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας θα έπρεπε να πυκνώνουν από τα μέσα της θητείας του νέου Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, όταν εκείνος με διάφορες προφάσεις και παιδαριώδεις δικαιολογίες δεν υλοποιούσε τα στάδια του έργου, που σήμερα θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί και να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Αττικής

Σήμερα κλείνουμε δρόμους.. με μπροστάρη το δραστήριο επί 4ετιας, με το έργο του, και μαχητικό Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Άκη Δείξιμο, αλά John Lennon σε ένα διαφορετικό Woodstock.. Αντί για το «lmagine» , θα διαμαρτυρηθεί, ξεσηκώνοντας τα πλήθη, με την τελευταία του επιτυχία «Καληνύχτα Ιωάννα»..

Άραγε θα υπάρξουν άλλες κινητοποιήσεις πιο δραστικές ???


ΥΓ: Ματαιώστε την συναυλία, εστώ κι αργά.. 

 Ωστόσο και σε κάθε περίπτωση, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, που πλήττουν από εχθές το μεσημέρι ανθρώπους και ζώα απειλώντας την ίδια τους την ζωή στην Αττική και καταστρέφουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και περιουσίες, η συναυλία αυτή θα έπρεπε, από τις δημοτικές αρχές Μοσχάτου Ταύρου και Καλλιθέας, να αναβληθεί..

Τι ακριβώς περιμένουν ?
Να διαμαρτυρηθούν τραγουδώντας, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μοσχάτου Ταύρου, Άκη Δείξιμο ?


Δημοφιλή Άρθρα