Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Ανδρέας Ευθυμίου, ο πολιτικός PacMan


Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο Αυτοδιοικητικών Εκλογών εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών, από τη στιγμή που οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν οριστεί την  8η  Οκτωβρίου 2023 και, σε όποιους δήμους απαιτηθεί, οι επαναληπτικές θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023, ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσης και κατάθεσης των υποψηφίων συμβούλων για τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις Α’ και Β’ βαθμού, που θα λάβουν μέρος στις εκλογές, εκπνέει την 31η Αυγούστου 2023.



Ανασκόπηση πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Μοσχάτου Ταύρου 2019 – 2023

Θα ξεκινήσουμε την ανασκόπηση των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Μοσχάτου Ταύρου κατά την εκπνέουσα θητεία 2019 – 2023, δίνοντας την πραγματική εικόνα και διάσταση των πραγμάτων που επικράτησαν στο πολιτικό σκηνικό του δήμου. 

   Η διοικούσα δημοτική παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη – Σύγχρονος Δήμος», με δήμαρχο τον Ανδρέα Ευθυμίου, ξεκινά την πορεία της από το 2010, έχοντας καταγράψει τρεις διαδοχικές νικηφόρες θητείες με αυξημένα ποσοστά  κάθε φορά

Μέσα σε αυτά τα 13 χρόνια ο Ανδρέας Ευθυμίου, ως δήμαρχος, αντιμετώπισε αρκετές αντικειμενικές δυσκολίες, από εξωγενείς παράγοντες, όπως επέτασσε εκείνη η εποχή ως προς την ενοποίηση των δύο ετερόκλητων δήμων, αλλά και ενδοπαραταξιακούς τριγμούς, όπως από τον Άρη Κρεμμύδα και το Θανάση Ντερέκα, οι οποίοι σήμερα συμπορεύονται μαζί του και καλά κάνουν, θα έλεγα. Αργότερα, από τον Αντώνη Μπούτση και ακόμη αργότερα από τους Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους, Γιώργο Δαμηλάκο, Δημήτρη Σούτο και Πέτρο Καραφωτιά, κατά την τελευταία θητεία που διανύουμε, 2019 – 2023.

Ωστόσο, όχι μόνο στάθηκε πολιτικά όρθιος, παρόλες τις ελλείψεις και παραλείψεις που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά κάθε φορά η τοπική κοινωνία του έδινε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αυξημένα ποσοστά και -επιτρέψτε να πω- ότι αναμένεται και αυτή τη φορά να έχει ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά του Μαΐου 2019 !!!

Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές -σας προλαβαίνω- ίσως αναρωτηθείτε ότι πλέκω το εγκώμιο του Ανδρέα !!!
Κάθε άλλο παρά αυτό κάνω, αν συνεχίσετε την ανάγνωση..!!!
Όσοι με διαβάζετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχω ασκήσει στον Ανδρέα δριμεία κριτική, σε πολιτικό πάντα επίπεδο, καθώς και σε στελέχη του, που είχαν ή έχουν  θέση ευθύνης και ασκούν πολιτική διοίκηση στο δήμο.        

Το blog της Replay News και η ομώνυμη διαδικτυακή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και η δημόσια ομάδα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης «Μοσχάτο Ταύρος μια γειτονιά» φιλοξένησε μια σειρά από άρθρα και φωτογραφικό υλικό, παρουσιάζοντας την πραγματική εικόνα του δήμου 
Έργα βιτρίνας κι αυτά με πολλές ελλείψεις, παραλείψεις και κακοτεχνίες, ενώ παραδόθηκαν προς χρήση στους πολίτες.
Αναφέρομαι στη διαμόρφωση, ανάπλαση και κατασκευή Πλατειών σε Μοσχάτο και Ταύρο.
Πολλά άλλα έργα δε, που προαναγγέλθηκαν κατά την περασμένη προεκλογική περίοδο, παραμένουν και σήμερα μόνο ως προεκλογικές εξαγγελίες !!!

Ενώ συμβαίνουν αυτά και άλλα πολλά στην καθημερινότητα του πολιτικού βίου του δήμου Μοσχάτου Ταύρου, με αποδέκτες τους πολίτες, οι αντιπολιτευτικές παρατάξεις δεν εισπράττουν αντίστοιχα, προς όφελος τους, την αποδοκιμασία της τοπικής κοινωνίας. 


   Η μείζονα αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Αντώνη Μπούτση, στάθηκε ανεπαρκής στην αντιπολιτευτική της ικανότητα και επιχειρηματολογία.

Παρότι ο Αντώνης Μπούτσης διαθέτει μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, δεν κατάφερε να προσελκύσει ούτε έναν εκ των τριών Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων, που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη του δημάρχου, ενώ, παράλληλα, δεν έπεισε επαρκώς για τις προθέσεις της παράταξης την τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα σήμερα να απέχει της εκλογικής διαδικασίας.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε ο πρώτος τη τάξει, Σταμάτης Καζαντζής, γνωστός Νεοδημοκράτης και Αντιπρόεδρος της τοπικής της Ν.Δ., ο οποίος είχε κατέλθει συνεργαζόμενος στις εκλογές του Μαΐου 2019 ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Μαζί Μπροστά», προσδίδοντας το μεγαλύτερο μέρος των ποσοστών που έλαβε η παράταξη.

Από δημοσιογραφικές πληροφορίες, γνωστό είναι ότι ο Σταμάτης Καζαντζής είχε πολλές φορές διαφωνίες για τις επιλογές και τις τακτικές ως προς τον αντιπολιτευτικό χαρακτήρα της παράταξης, οι οποίες τελικά γίνονταν εμφανείς, παρά τις καλές προθέσεις και των δύο, ωστόσο παρέμενε στην παράταξη υποστηρίζοντας μέχρι τέλους τις επιλογές του.  

Στις τελευταίες του αναρτήσεις, μέσω του προσωπικού λογαριασμού που διαθέτει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αποτύπωνε την εμφανή του ανησυχία  και ζητούσε από την Ν.Δ., ως επιτακτική ανάγκη για το δήμο, την εύρεση κατάλληλου προσώπου να ηγηθεί μιας νικηφόρας παράταξης.  

Επιτρέψτε μου να σας πληροφορήσω ότι οι εκκλήσεις του δεν πέρασαν αδιάφορες από το επιτελείο της Πειραιώς, αλλά δεν καρποφόρησαν παρόλες τις προσπάθειες που υπήρξαν, μιλώντας με διάφορες πολιτικές προσωπικότητες της Ν.Δ. και του τόπου μας.     


  Η ελάσσονα αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Μπάμπη Μπιλίνη, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του Κανονισμού Καθαριότητας και πολλές προτάσεις, που έγιναν για τη διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωσης, υιοθετήθηκαν και εντάχθηκαν στον προγραμματισμό από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Θανάση Ντερέκα.

Πέραν, όμως, των περιβαλλοντολογικών παρεμβάσεων, οι υπόλοιπες θέσεις της παράταξης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που επέδειξε, δεν κατάφερε κι εκείνη να πείσει την τοπική κοινωνία και να αναπτύξει ισχυρή αντιπολιτευτική δύναμη, ώστε σήμερα να είναι μια εναλλακτική πρόταση για την πολιτική διοίκηση του δήμου, με αποτέλεσμα σήμερα να μην συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.



   Οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημήτρης Σούτος, Γιώργος Δαμηλάκος και Πέτρος Καραφωτιάς, είχαν δηλώσει από νωρίς την πρόθεσή τους να μη συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές, ωστόσο, από δημοσιογραφικές πληροφορίες, έγινε προσπάθεια μιας νέας κίνησης με στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία δεν καρποφόρησε για άγνωστες μέχρι σήμερα αιτίες.

Σημαντικές υπήρξαν οι παρεμβάσεις τους κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας, αναδεικνύοντας πολλά θέματα που απασχολούσαν την τοπική κοινωνία και πιέζοντας προς την επίλυσή τους.

 

Παράλειψη θα ήταν να μην αναφερθεί ο θετικός ρόλος που διαδραμάτισε το σύνολο των προαναφερθέντων, κατά την αυτοδιοικητική τους πορεία από το 2010 μέχρι και σήμερα, στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους μαζί, τόσο για τα  πεπραγμένα στο δήμο Μοσχάτου Ταύρου, όσο (σ’ αυτό το σημείο πλην των Μπάμπη Μπιλίνη και Σταμάτη Καζαντζή) και για την πορεία της δημοτικής παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη – Σύγχρονος Δήμος», με επικεφαλής τον Ανδρέα Ευθυμίου.

 

Συμπερασματικά, η τελευταία Δημοτική Αρχή Μοσχάτου Ταύρου, που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου 2019, περιόδου 2019 – 2023, μπορεί, κάλλιστα, να χαρακτηριστεί, κατά κοινή ομολογία, η χειρότερη θητεία  που είδε ο δήμος και την ευθύνη φέρουν όλες οι παρατάξεις, φυσικά στο μέτρο που αναλογεί στην κάθε μια ξεχωριστά !!!

 

Οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις του τόπου.. εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και ευρέθησαν πολιτικά ελλιπείς σε σχέση με τη διοικούσα παράταξη και αυτή τη στιγμή δε βρίσκονται στο πολιτικό προσκήνιο, με τα στελέχη τους να επιλέγουν να παραμείνουν μόνο ως ενεργοί πολίτες, προσθέτοντας οι ίδιοι στο μέγεθος και την αξία του Ανδρέα Ευθυμίου ως Δημάρχου !!! Δικαιώνουν δε την όποια πολιτική απόφαση της Ν.Δ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να στηρίξουν τον Ανδρέα Ευθυμίου !!!

 

Προσεχή άρθρα :
Πώς ψηφίζουμε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και τι αλλάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ποιος θα είναι ο πολιτικός αντίπαλος του Ανδρέα Ευθύμιου. 

Ποιες αλλαγές αναμένονται από τον Ανδρέα Ευθυμίου για τη διοίκηση του δήμου και τι προσδοκούν

Προτάσεις Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων – Υπέρ και Κατά 



Δημοφιλή Άρθρα