Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Τα παράδοξα, τα άσχημα και τα ωραία του ανασχηματισμού στον δήμο Μοσχάτου Ταύρου.

 Από την 8η Νοεμβρίου 2021, με απόφαση του Δημάρχου Μοσχάτου Ταύρου έγινε ανασχηματισμός των Αντιδημάρχων.


Ανασχηματισμός των προσώπων και αρμοδιοτήτων που φέρουν την πολιτική ευθύνη της λειτουργίας και των αποφάσεων στους τομείς της διοίκησης του δήμου Μοσχάτου Ταύρου.

Πολλά γράφηκαν ένθεν κακείθεν από τοπικούς αιρετούς και παράγοντες της πόλης.

Πολλές εκ των τοποθετήσεων ίσως παρεξηγήθηκαν, ενώ άλλες ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες, έχοντας μόνο μια ήμερα διαφορά, από το ίδιο άτομο !


Επίσης, όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούμε άναυδοι, κάποιους να θέλουν να μπερδεύουν σκοπίμως, την αρνητική κριτική που τους ασκείται για την πολιτική τους ιδιότητα και τις αρμοδιότητες που πηγάζουν από τον πολιτικό τους ρόλο και μόνο, αποτυπώνοντας την πραγματικότητα και την ικανότητα τους ή μη, που έχουν στα διοικητικά τους καθήκοντα, θέλοντας επιμόνως να μας πείσουν, ότι έχουν να κάνουν με την προσωπική ή οικογενειακή τους ζωή ή ακόμη και το φύλο τους !!!

Επειδή δεν ζούμε στον μεσαίωνα, ούτε θα μας κάνετε να ξεχάσουμε και αυτά που γνωρίζουμε, να διαβάζουμε και να γράφουμε, καθώς και να κατανοούμε τα όσα γράφονται,
δεν πιστεύω να ενδιαφέρει κανενός η προσωπική σας ζωή, καθώς και η συμπεριφορά σας απέναντι στο οικείο και φιλικό σας περιβάλλον.

Προσωπικά ξεκαθαρίζω για πολλοστή φορά, ότι
δεν σας κρίνω ως ανθρώπους στην προσωπική σας ζωή και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου !!! 
Θα συνεχίσω να ασκώ κριτική σε όσους έχουν την πολιτική διαχείριση και θεσμικό ρόλο στον δήμο και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που απορρέουν από αυτή σας και μόνο την ιδιότητα !!!  

Όσοι δεν αντέχετε την κριτική και φυσικά όχι μόνο την δική μου, μπορείτε να παραιτηθείτε των  μικρών ή μεγάλων αξιωμάτων σας και σας διαβεβαιώνω, ότι κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί σας για να σας κρίνει επί προσωπικού !!! 

Όσο θέλετε να κατέχετε θέσεις διοίκησης και θεσμικούς ρόλους, συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης, μέλη και Πρόεδροι Επιτροπών, Νομικών προσώπων που αφορούν τον δήμο, θα πρέπει να είστε αναγκασμένοι να δέχεστε και την αρνητική κριτικήόσο αποδέχεστε και καυχιέστε για την θετική πλευρά της κριτικής !!!

Αυτό τουλάχιστον οφείλετε να κάνετε όλοι σας, όσοι πιστεύετε κι αποδέχεστε την δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου.

Αν όχι, βγείτε ανοικτά να μας το πείτε !!!

Γιατί το τελευταίο διάστημα, το μόνο που έχετε καταφέρει είναι για όσους σας παρακολουθούν να διαπιστώνουν, ότι αποδέχεστε μόνο την θετική πλευρά της κριτικής και την οποιαδήποτε αρνητική κριτική, να την θεωρείτε μόνο κακόπιστη και να την αναγάγετε με μεγάλη φαντασία και υπερβολή, σε προσωπική για την ιδιωτική σας ζωή !!!


Πιστέψτε με, κανείς δεν ασχολείται με την ιδιωτική σας ζωή σας..

Πάρτε το επιτέλους χαμπάρι, άλλως παραιτηθείτε, για να προχωρήσουμε επί της ουσίας στην λύση των καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία !!!

1. Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Ανακύκλωση και Αναπληρωτής  Δημάρχουανανεώνεται η επιτυχημένη πορεία της αντιδημαρχίας στο πρόσωπο του Θανάση Ντερέκα.

Ο Θανάσης Ντερέκας, απέδειξε μέσα σε δύο χρόνια, ότι εργάζεται με ζήλο, έχοντας βάλει στην προτεραιότητά του, ως στόχο να αφήσει στο τέλος της τετραετούς θητείας του, έναν δήμο με ανανεωμένο στόλο και σύγχρονα μηχανήματα στην καθαριότητα, ενώ διευρύνει συνεχώς το θέμα της ανακύκλωσης.


Σημαντική είναι και η διαχείριση που έχει επιτύχει στο ανθρώπινο δυναμικό της καθαριότητας, δείχνοντας την απαιτούμενη προσοχή στα μέσα προστασίας των εργαζομένων και δεν ξεχνά να μνημονεύει και να επικοινωνεί το σημαντικό έργο που προσφέρουν.

Παράπονα, λάθη και αστοχίες δεν λείπουν, αλλά δεν λείπει και η θέλησή του να τα λύσει, καθώς διαγράφει θετικό πρόσημο στην μέχρι σήμερα πορεία του.


Να προσέξει παραπάνω την κοινότητα του Ταύρου και περιοχές που δεν είναι τόσο κεντρικές. 

Το μεγάλο του λάθος πολλές φορές είναι, ότι αναλαμβάνει να καλύψει ελλείψεις και αστοχίες που ευθύνονται άλλοι, όπως του Γιώργου Φέλλα, του Γιάννη Σάββα και Βασίλη Γρούμπα, όπου τελικά τσαλακώνει την δική του εικόνα του αδίκως !!!

Εάν λειτουργούσαν και οι υπόλοιποι τομείς του δήμου μας, όπως η Καθαριότητα, να είστε σίγουροι, ότι ο δήμος θα είχε άλλη εικόνα και οι ελλείψεις θα ήταν πολύ λιγότερες !!!

2. Τώρα, σε αντιδιαστολή με την εικόνα που παρουσιάζει ο τομέας της Καθαριότητας, βρίσκεται η άλλη πλευρά της εικόνα του δήμου, που δεν είναι άλλη από την
αντιδημαρχία Πρασίνου και Κηποτεχνίας, Παιδικών χαρών, φροντίδας αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, ανανεώνοντας στο πρόσωπο του Αντιδημάρχου, Γεωργίου Φελλά.

Παράλληλα θα έχει τον Συντονισμό των Αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και την εποπτεία και ευθύνη της Δημόσιας Υγείας και Πολιτικής Προστασίαςαλλά άμισθος !!!
Ο Γιώργος Φελλάς, είναι Αντιδήμαρχος, με τις ίδιες αρμοδιότητες από το 2014 μέχρι και σήμερα, έμμισθος όμως, καταγράφοντας αρνητικό πρόσημο !!!
Η εικόνα ενός δήμου από δύο βασικούς τομείς χαρακτηρίζεται καλή. Από την καθαριότητα και την διαχείριση του Πρασίνου.

Ο δήμος Μοσχάτου Ταύρου δυστυχώς στην διαχείριση του Πρασίνου είναι πολύ κάτω του μετρίου και ως εκ τούτου θα την χαρακτηρίζαμε κακή. Όσο για την λεγόμενη κηποτεχνικήμάλλον έχουμε χάσει την έννοια της, σε αυτή την πόλη !!!

Μην συζητήσουμε το θέμα της διαχείρισης ζώων συντροφιάςαδέσποτων ζώων. Μόλις πριν δύο μήνες επιτέλους συστάθηκε η 5μελής Επιτροπή, που έπρεπε να είχε συσταθεί από το 2012 και φυσικά μην θυμηθούμε την σωρεία περιστατικών αδέσποτων ζώων που είχαν τραγική κατάληξη, ούτε για τον μη αδειοδοτημένο χώρο που φιλοξενούσε αδέσποτα ζώα κι απ’ όσο πληροφορούμαι δεν έχει αλλάξει ακόμη κάτι.

Ωστόσο, αυτή η νευραλγική αντιδημαρχία ανανεώθηκε στο πρόσωπο του Γιώργου Φελλά, αλλά με την παράδοξη απόφαση του Δημάρχου, Ανδρέα Ευθυμίου να είναι αμισθί !

Ο Δήμαρχος δηλαδή έκρινε, ότι η συγκεκριμένη αντιδημαρχία ενώ παραμένει ο επί 6 συναπτά χρόνια, αντιδήμαρχος Γιώργος Φελλάς, δεν είναι άξιος του μισθού που έπαιρνε μέχρι και σήμερα !!! Είναι όμως άξιος των καθηκόντων του.. 

Και ερωτώ, 
για τον δήμο Μοσχάτου Ταύρου, θα αλλάξει κάτι, όταν τα προβλήματα παραμένουν και καλείται το ίδιο πρόσωπο, με τις ίδιες αρμοδιότητες και δυνατότητες να τα διαχειριστεί εκ νέου, και 
να τα λύσει, όταν μάλιστα δεν πληρώνεται ?  
Θα είναι άραγε αποδοτικότερος ?

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ μου, Ανδρέα κάτι δεν ακούς, κάτι σίγουρα δεν βλέπεις ?
Και άφησε εμένα, άφησε και τους αντιπολιτευόμενους, άφησε και τους πολίτες, κλείσε και τα μάτια από τις πραγματικές καθημερινές εικόνες που βλέπουν οι δημότες σου και τους παρ’ ολίγο τραυματισμούς, που από καθαρή τύχη δεν είχαμε από την πτώση τουλάχιστον 40 δένδρων στην τελευταία κακοκαιρία, αλλά εσύ καθώς φαίνεται δεν ακούς, ούτε τις φωνές εντός της παράταξή σου !!! 

Η τοπική κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για το ποιος αντιδήμαρχος πληρώνεται ή όχι, όταν οι περισσότεροι γνωρίζουν, ότι επί της ουσίας οι έμμισθες Αντιδημαρχίες είναι ΠΕΝΤΕ !!!
Ενδιαφέρεται πρωτίστως για το ποιος αντιδήμαρχος είναι, σε ποια θέση και με ποια κριτήρια ανανεώνεται η θητεία του ή όχι και κατά πόσο είναι ικανός !!!

Όμως αυτές οι ΠΕΝΤΕ έμμισθες αντιδημαρχίες θα πρέπει να είναι οι νευραλγικότερες, όπως σε κάθε δήμο, ανά την Ελλάδα !!!

Από την άλλη πάλι διερωτώμαι, αφού ο Γιώργος Φελλάς, αποδέχεται αυτή την υποβάθμιση, εμείς τί χολοσκάμε ?
Θα μου πεις, θα κάνει κάτι πάρα πάνω, απ’ ότι έκανε μέχρι σήμερα ?
ΕΕΕ, να γι’ αυτό χολοσκάμε !!!

Δύο αντιφατικές τοποθετήσεις για την πλειοψηφία της δημοτικής Αρχής στον τομέα του Αθλητισμού ήταν με διαφορά μιας ημέρας.  

Αυτή του Προέδρου της Α.Ε. Μοσχάτου, εκθειάζοντας το έργο και την προσφορά του Γιώργου Φελλά στον Αθλητισμό ήταν η πρώτη, ενώ ακολούθησε  
την επομένη ημέρα, τοποθέτηση της Α.Ε. Μοσχάτου, από την επίσημη διαδικτυακή σελίδα που διαθέτει στα Μ.Κ.Δ., καταγγέλλοντας την δημοτική Αρχή για κωλυσιεργία και αδιαφορία για την αλλαγή χλοοτάπητα, καθώς και την επικινδυνότητα του υπάρχοντος χλοοτάπητα και την καταπόνηση που υποβάλλονται οι αθλητές !!!

Να κάνω την χαζή ερώτηση, 
αν ο Γιώργος Φελλάς ανήκει στην διοίκηση του δήμου ή της πλειοψηφίας της δημοτικής Αρχής ?  
Αν είναι ο υπεύθυνος και αρμόδιος Αθλητισμού του δήμου ή μήπως μιλάμε για άλλο πρόσωπο ?    

Γιατί δήμαρχε, δεν έδινες μια πιο ξεκάθαρη & ρεαλιστική λύση, με τον ανασχηματισμό σου ?

Κάλλιστα ο Γιώργος Φελλάς θα μπορούσε να κρατήσει την αντιδημαρχία του Αθλητισμού, που όπως και να το δούμε.. και περισσότερα προσφέρει στον τομέα αυτόν και τον ίδιον ενδιαφέρει και άμισθη θέση θα μπορούσε να είναι !!!

Δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράνε, λέει ο πάνσοφος λαός μας. 
Και εδώ δεν μιλάμε για δυο καρπούζια μόνο, αλλά για πολύ περισσότερα.
Διαχείριση Πρασίνου, Διαχείριση αδέσποτων ζώων, Πολιτική Προστασία και Αθλητισμός. Και άμισθος - Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.      

Και τώρα ερχόμαστε στο άλλο παράδοξο του ανασχηματισμού !!!

3. Υγείας, Καθημερινότητας, συντονισμού δράσεων και διαχείρισης θεμάτων για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και επίβλεψης της Πολιτικής Προστασίαςαναλαμβάνει Αντιδήμαρχος ο αγαπητός Δημήτρης Ζώταλης, έμμισθος !!!

Για τον Δημήτρη Ζώταλη, δεν έχω να πω πολλά, παρά μόνο ότι είναι αγωνιστής και τον εκτιμώ ιδιαίτερα, προσδοκώντας ότι θα προσφέρει στο δήμο.
Άλλωστε φαίνεται, ότι από την στιγμή που ανέλαβε, ως Εντεταλμένος της Πολιτικής Προστασίας, να μελετά όλες τις προτάσεις του προκάτοχού του, Πέτρου Καραφωτιά και σήμερα να τις υλοποιεί !!! 


Το παράδοξο, όμως είναι ότι έχουμε δύο Αντιδημάρχους - Συντονιστές Πολιτικής Προστασίας και δεν μπορώ να καταλάβω ποιος θα επιβλέπει ποιον. ?! 
Φαίνεται η Πολιτική Προστασία για τον δήμο Μοσχάτου Ταύρου είναι άγνωστο πεδίο..  Αν συνδέσουμε την προηγούμενη αμισθί ΥΠΕΡ-αντιδημαρχία με αυτή της έμμισθης το αποτέλεσμα θα είναι : Κοινώς, Φασκελοκουκούλωστα !!!  

4. Κοινότητας Ταύρου, Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας, Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης, αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος η Κατερίνα Καρύδη, έμμισθη !!!


Μια καθόλα άξια και αγαπητή στην τοπική κοινωνία, τόσο του Ταύρου, όσο και του Μοσχάτου, αναβαθμίζεται ουσιαστικά και με την αξία της σε αντιδήμαρχο, πολλά υποσχόμενη και πιστεύω να μην διαψεύσει τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας.






5. Οικονομικών, Διοικητικής Μέριμνας, Εξυπηρέτησης Πολίτηανανεώνει την όχι και τόσο επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία του, ο Αντιδήμαρχος, ο Βασίλης Γρούμπας.

Εδώ αν ανέφερα την λέξη «ΤΙΠΟΤΑ» θα ήταν συνώνυμο με τον έργο του συγκεκριμένου για τα τελευταία δύο χρόνια.

Θέλει πολύ διάβασμα ακόμη για να μπορεί να σταθεί στην αντιδημαρχία του οικονομικού τομέα, πράγμα που δεν φαίνεται να έχει και τις απαιτούμενες ικανότητες να ανταπεξέλθει των απαιτήσεων.

Μπορεί να γινόταν κριτική και μάλιστα σκληρή και στο προκάτοχό του, Γεώργιο Δαμηλάκο, αλλά ρε παιδί μου είχε και μεγαλύτερη γνώση και την δυνατότητα αν μη τι άλλο να απαντά.



6. Πολιτισμού, Πολιτιστικής Πολιτικής, Ανάδειξης Αρχαιοτήτων, Πολιτιστικών Θεσμών και εκδηλώσεων,
 ανανεώνεται και πέμπτη έμμισθη αντιδημαρχία, δικαίως και επάξια στο πρόσωπο του αγαπητού, Άκη Δείξιμου.

Οι συνθήκες της υγειονομικής κρίσης ήταν και συνεχίζουν να είναι αντίξοες για πολλά πράγματα. Ωστόσο έγιναν βήματα για επιτυχημένα διαδικτυακά προγράμματα. 






7. Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και Κλιματικής Αλλαγής, αναλαμβάνει την αμισθί αντιδημαρχία η Μαρία Τσέλιου.

Δυστυχώς που υπάρχει η κλιματική αλλαγή, συνέπεια μιας κακής συμπεριφοράς από τον άνθρωπο προς το περιβάλλον, αλλά είναι υπαρκτή και θα γίνεται όλο και πιο αισθητή.
Από την άλλη, ευτυχώς που υπάρχει για να την αναλάβει η Μαρία Τσέλιου. 
Πραγματικά πιστεύω πως είναι η μοναδική που μπορεί να τα βγάλει πέρα με την κλιματική αλλαγή. 
Να δείτε που ο δήμος δεν θα ξανά ζήσει κακοκαιρία, θα σταματά στα σύνορα του δήμου, αν κρίνω από το δάκτυλο που κούναγε στους Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Δαμηλάκο, που τόλμησαν να κάνουν «μου αρέσει» στην επιστολή του Κώστα Μπιθυμήτρη. 
Εγώ, πραγματικά παρακολουθώντας το δημοτικό συμβούλιο φοβήθηκα !!! Πίστεψα κάποια στιγμή, ότι θα βγει από την οθόνη και θα γίνει ο κακός χαμός.
Είναι ένας ήπιος τρόπος να απομακρυνθεί από την Προεδρία του Πνευματικού Κέντρου, μετά τα όσα δημιουργήθηκαν.


Η θητεία των Αντιδημάρχων ορίζεται για έναν χρόνο και ισχύει με την έκδοση της απόφασης του Δημάρχου, την 8η Νοεμβρίου 2021 έως και την 30η Νοεμβρίου 2022.

Θα ευχηθώ καλή σας επιτυχία, στα νέα σας καθήκοντα ή στην συνέχεια των καθηκόντων σας,  καλή δύναμη και προ πάντων να έχετε υγεία !!! 

Δημοφιλή Άρθρα