Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Δηλώσεις Σταμάτη Καζαντζή Αντιπροέδρου Δ.Σ. Μοσχάτου Ταύρου, ενώ ο φερόμενος δολοφόνος του 19χρονου Άλκη οδηγείται στις δικάστηκες Αρχές

Ένας ακόμη νεαρός άνθρωπος έχασε τη ζωή του από μία παρέα δολοφόνων, που κυκλοφορεί και δρα ανενόχλητη στη Θεσσαλονίκη. Ένα μόρφωμα, ένα παρακράτος που συντηρείται με ποικίλους τρόπους χρόνια τώρα.
Ο 19χρονος, Άλκης δεν συμμετείχε σε καμιά συμπλοκή οπαδών. Βρισκόταν στο στενό του σπιτιού του και έκανε πλάκα με τους συνομηλίκους φίλους του, μετά από πολύωρο διάβασμα, ενώ προετοιμαζόταν για τις εξετάσεις. Είχε βγει να ξεχαστεί για λίγο..
Δεν ήταν αλήτης, δεν ήταν φανατικός οπαδός του ΑΡΗ  και δεν συμμετείχε σε συμπλοκές, ήταν ένα νερό παιδί, όπως εκατομμύρια άλλα παιδιά της ηλικίας του, που άραζε με την παρέα του, στη γειτονιά του.

Ήταν μια τυφλή δολοφονική ενέργεια με χαρακτηριστικά «οπαδικής βίας» !!!

Υπήρξε άλλο ένα μεγάλο πλήγμα για τον αθλητισμό και τους οπαδούς του, που αντιμετωπίζονται με ακραίο ρατσισμό !!!

Καλό ταξίδι Άκλη, ελπίζοντας σε μια καλύτερη κοινωνία.. χωρίς αθώα θύματα !!!


Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από εχθές το μεσημέρι ο φερόμενος, ως δράστης της δολοφονίας του 19χρόνου Άλκη, που άφησε την τελευταία του πνοή, από άδικη και αναίτια επίθεση, με μαχαίρι, λίγο μετά από τα μεσάνυκτα της Δευτέρας.

Ο φερόμενος ως δράστης και δολοφόνος του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη, είναι αλβανικής καταγωγής και είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές, για επίθεση με μαχαίρι το 2019, αλλά το 2017, στα επεισόδια του Πανθεσσαλικού.

Τον δράστη αναγνώρισε φίλος του Άλκη, που βρισκόταν μαζί του κατά την επίθεση που δέχθηκε, ενώ εντοπίστηκε το όχημα του, από κάμερες ασφάλειας, που οι φερόμενοι ως δράστες εγκατέλειψαν προχείρως στον δρόμο.     

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε, σήμερα ο 23χρονος χούλιγκαν που συνελήφθη εχθές από τις αστυνομικές αρχές έξω από το γήπεδο του Άρη, για την αναίτια και άδικη δολοφονική επίθεση του 19χρονου Αλκη.
Ο 23χρονος φερόμενος ως δολοφόνος κατά την άφιξή του στα δικαστήρια φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και αποδοκιμάστηκε από πολίτες που τον περίμεναν έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Ο επικίνδυνος χούλιγκαν, οδηγούσε το αυτοκίνητο, που φέρεται να ανήκει στον πατέρα του.
Η αστυνομία θεωρεί ότι είναι αυτός που κρατούσε το δρεπάνι αν και ο ίδιος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες αρνείται τα πάντα.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται και για τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών της δολοφονίας, ενώ έχουν στα χέρια τους την διαδρομή και τα στοιχεία των αυτοκινήτων, που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας, σε συνδυασμό με σημαντικές καταθέσεις και περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων.

Αφορμή αυτού του θλιβερού γεγονότος και της συλλήψεως του δράστη, 
ο Δημοτικός Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Μοσχάτου Ταύρου, Σταμάτης Καζαντζής, γνωστός για την αγάπη του και την προσφορά του στον αθλητισμό,
στηλιτεύοντας κάθε ακραία ενέργεια, που πλήττει το αθλητικό πνεύμα, προέβη από τον προσωπικό λογαριασμό που διαθέτει στα Μ.Κ.Δ. στην ακόλουθη δήλωση, 

με ένα ανείπωτο γιατί ?

« Ένα μεγάλο Γιατί ;
Η άγρια δολοφονική επίθεση, που κόστισε τη ζωή του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, για άλλη μια φορά φέρνει στο προσκήνιο τις γνωστές σε όλους παθογένειες..
Ας μη ξεχνάμε το σοβαρό τραυματισμό του φιλάθλου του Εθνικού στη Νέα Αλικαρνασσό, που οδήγησε στο θάνατο του, πριν μερικά χρόνια.
Ας μη ξεχνάμε τα θλιβερά επεισόδια πριν λίγες ημέρες στον αγώνα Θύελλας Ραφήνας- Εθνικού.
Τα παραδείγματα δυστυχώς είναι αρκετά και κάθε φαινόμενο οπαδικής βίας, δεν έχει θέση στην Κοινωνία μας, στον Αθλητισμό, στο ποδόσφαιρο μας!
Αυτός ο κύκλος βίας και μίσους, πρέπει να κλείσει.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας και κυρίως σε όλους του μικρούς αθλητές και αθλήτριες των Ακαδημιών, που μέσα και από την κοινωνικοποίηση που προσφέρει ο Αθλητισμός, φτιάχνουν χαρακτήρες και γερά σώματα.
Εύχομαι δύναμη και κουράγιο, στην οικογένεια του άτυχου παιδιού.»

Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος 

Δημοφιλή Άρθρα