Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Στήριξη δηλώνει η μείζονα αντιπολίτευση Μοσχάτου Ταύρου στον Ανεξάρτητο Δ.Σ., Πέτρο Καραφωτιά..

 Η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Μοσχάτου Ταύρου, έχοντας αντιληφθεί την βαρύτητα του θέματος, στηρίζει την πρόταση Πέτρου Καραφωτιά και ζητά την συνεργασία του, ώστε το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Να σημειωθείότι σημαντικό ρόλο έχει παίξει η παρασκηνιακή διαμεσολάβηση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ., Σταμάτη Καζαντζήγια την συνεργασία αυτή, θεωρώντας το θέμα, μείζονος σημασίας με κοινωνικές προεκτάσεις, αναμένοντας τις απαντήσεις από την δημοτική Αρχή, Ευθυμίου, για την διαχείριση των 28 διαμερισμάτων, που μέχρι σήμερα και μετά από 8 χρόνια  κανείς δεν έχει ενημερωθεί, ούτε καν για την ύπαρξή τους.  


Ιστορικό χρονικό

Μετά τα ερωτήματα που έθεσε ο Ανεξάρτητος Σύμβουλος Μοσχάτου Ταύρου, Πέτρος Καραφωτιάς  στο  Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου 2021, απευθυνόμενος, τόσο προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Βασίλη Γρούμπα, ενώ ο τελευταίος τον παρέπεμψε σε αρμόδιο υπάλληλο του δήμου, για να πάρει απαντήσεις.

Επαναφέρει το θέμα, με σχετική αίτησή του, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου Ταύρου, την 30η Νοεμβρίου 2022, ώστε να συζητηθεί το θέμα διεξοδικά και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις κι ενέργειες, που έχουν γίνει από την δημοτική Αρχή Ευθυμίου, για την διάθεση των 28 διαμερισμάτων, που έχει παραχωρηθεί η διαχείρισή τους, ιδιοκτησίας του  Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, από το 2014 και μετά.

Μετά από τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου του Δ.Σ. Μοσχάτου Ταύρου, Θανάση Μελίστα, ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του τρέχοντος έτους, έχουμε τέλη Φεβρουαρίου κι ακόμα περιμένουμε..

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Πέτρος Καραφωτιάς, συνεπής προς τις δεσμεύσεις του, έχοντας στην κορυφή των προτεραιοτήτων του, στην ατζέντα των θεμάτων του, την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022,  επανέφερε για τρίτη συνεχόμενη φορά το θέμα της  διαχείρισης των 28 διαμερισμάτων, που σκοπό έχουν την διάθεσή τους, σε ευάλωτες και ευπαθείς οικογένειες, με συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά  κριτήρια, προς ανακούφισή τους, ενώ 
η δημοτική Αρχή Ευθυμίου ακόμη μετράει.. με τον Δήμαρχο να παραδίδει μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, σε ανάρτησή του "ΦΩΤΙΑ" από τον προσωπικό του λογαριασμό, που διαθέτει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, την 20η Φεβρουαρίου 2022, διαπιστώνοντας πολιτική αλαζονεία και πολιτικό κομπλεξισμό.  

Προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού

Για να έρθει ένα θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ., όταν η πλειοψηφία της δημοτικής Αρχής, το υποβαθμίζει ή για τους δικούς της λόγους το αγνοεί ή το καθυστερεί, το θέμα υποχρεούται να το φέρει προς συζήτηση, εφόσον έχει την στήριξη του 1/3 των Δημοτικών Συμβούλων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου Ταύρου, αποτελείται από 33 έδρες Δημοτικών Συμβούλων, άρα θα πρέπει να στηριχθεί από 11 δημοτικούς συμβούλους.

Η μείζονα αντιπολίτευση διαθέτει 6 έδρες Δ.Σ. και μια του Ανεξάρτητου Δ.Σ., Πέτρου Καραφωτιά, διαθέτοντας συνολικά  7 δημοτικούς συμβούλους.

Υπολείπονται, να συμφωνήσουν τουλάχιστον άλλοι 4 δημοτικοί σύμβουλοι, πράγμα που δεν φαίνεται ακατόρθωτο να συμπληρωθούν και ίσως να ξεπεράσουν τον απαιτούμενο αριθμό, αφού πρόκειται για ένα άκρως σοβαρό θέμα, με κοινωνικές προεκτάσεις.

Αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε, ποιοι θα στηρίξουν το προς συζήτηση θέμα και οι απαντήσεις που θα δοθούν από την διοικούσα παράταξη, Ευθυμίου !!!

Θα έρθει τελικά με ένδεκα και άνω υπογραφές, ή πλέον οι πιέσεις που ασκούνται προς την πλειοψηφία της δημοτικής Αρχής, Ευθυμίου, θα την αναγκάσει να φέρει το θέμα μόνη της ?

Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική Αρχή, Ευθυμίου βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γιατί θα πρέπει να απαντήσει, 
τι ενέργειες έχει κάνει, κατά το διάστημα, της προηγούμενης 8ετίας, 2014 μέχρι και σήμερα, που έχουν περιέλθει τα 28 διαμερίσματα υπό την διαχείρισή της ? Που και με ποια κριτήρια έχουν διατεθεί και πόσα, καθώς και πόσα είναι ή δεν είναι αδιάθετα και γιατί ?    

Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος 

Δημοφιλή Άρθρα