Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Γνωρίζει κανείς κάτι ? 28 διαμερίσματα στον δήμο Μοσχάτου Ταύρου έχουν παραχωρηθεί από το 2014 για την διαχείριση & διάθεσή τους σε πολίτες..

Πολλά είναι τα ερωτήματα που γεννιόνται  για τα 28 διαμερίσματα που έχουν παραχωρηθεί  από το 2014, στον δήμο Μοσχάτου Ταύρου για την διαχείριση και την διάθεσή τους, σε πολίτες που πληρούν τα κοινωνικά & οικονομικά κριτήρια, προς ανακούφισή τους,
μετά την ανάδειξη του θέματος από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο, Πέτρο Καραφωτιά.
  

Πολύς λόγος γίνεται για το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου Μοσχάτου Ταύρου, ενώ όλα δείχνουν να μην γνωρίζει κανείς τίποτα, για τα 28 διαμερίσματα που παραχωρήθηκαν στον δήμο από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, το 2013 έως και 2014, όπως
δηλώνουν τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά τις ενέργειες που έδιναν από τον Πέτρο Καραφωτιά.

Γιατί η δημοτική Αρχή και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι δεν απαντούν στις εύλογες ερωτήσεις του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου ?
Γιατί δεν φέρνουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ?
Έχουν να φοβηθούν κάτι ?

Μια σειρά ερωτημάτων βάζει ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Πέτρος Καραφωτιάς, αλλά δεν φαίνεται να παίρνει απαντήσεις από την δημοτική Αρχή που είναι η διαχειρίστρια των 28 διαμερισμάτων.

Σήμερα και μετά από αίτημά που κατέθεσε την 30η Νοεμβρίου 2021, προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Μοσχάτου Ταύρου, Θανάση Μελίστα για δημόσια συζήτηση στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο, διαπιστώνοντας την παράληψη του θέματος, ενώ είχε την αντίθετη  διαβεβαίωση, ζητά την σύσταση 5μελους Επιτροπής  για τον έλεγχο της διαχείρισης και διάθεσης των 28 διαμερισμάτων.  

Η ανάρτηση του ανεξάρτητου Δ.Σ., Πέτρου Καραφωτιά, από τον προσωπικό λογαριασμό του που διαθέτει στα Μ.Κ.Δ. :

«Την 30η Νοεμβρίου 2021, κατέθεσα αίτημα θέματος προς συζήτηση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την διαχείριση και διάθεση 28 διαμερισμάτων, που διέθεσε στον δήμο Μοσχάτου Ταύρου, το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου βρίσκονται στην κυριότητά του.  Η  παραχώρηση αυτή γίνεται στον δήμο μας,  για την κάλυψη αναγκών σε δημότες που χρήζουν βοήθεια  προσωρινής δωρεάν στέγασης, λόγω απορίας ή άλλων σοβαρών λόγων με κοινωνικά & οικονομικά κριτήρια.
Φαίνεται, όμως  να μην ενδιαφέρει και  να μην απασχολεί  τόσο την πλειοψηφία και διοικούσα παράταξη της δημοτικής Αρχής,
αφού μετά λύπης μου διαπίστωσα, ότι  δεν είναι θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει αύριο,  Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021,
όπως διαβεβαίωνε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Θανάσης Μελίστας, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την 29η Νοεμβρίου 2021.
Προφανώς, η διοικούσα παράταξη και πλειοψηφία της δημοτικής Αρχής, έχει πιαστεί για ακόμη μια φορά στον ύπνο, όσο αφορά την διαχείριση και διάθεση των 28 διαμερισμάτων.»

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει η ίδια ανάρτηση :
« Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε την 18η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, διατύπωσα σχετικές ερωτήσεις που αφορούσαν την διαχείριση και διάθεση των 28 διαμερισμάτων, προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, Βασίλη Γρούμπα, όπου με παρέπεμψε σε αρμόδιο υπάλληλο του δήμου, διότι εκείνος προφανώς δεν γνώριζε για την τύχη τους.
Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που αναφέρομαι στο θέμα.
Έχω κάνει κατά καιρούς και άλλες συζητήσεις για το θέμα με τον κ. Βασίλη Γρούμπα, οι οποίες υπήρξαν άκαρπες.
Ωστόσο  επειδή μπορεί κάλλιστα κάποιος κακοπροαίρετα να πει, ότι ο λόγος μου είναι ενάντια στον δικό του, αποφάσισα πλέον να κάνω ερωτήσεις ενώπιον του σώματος του Δ.Σ. !

Παράλληλα με σχετικό αίτημά μου, την  17η Νοεμβρίου 2021, προς την Περιφέρεια Αττικής – Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, στο τμήμα Κοινωνικής Αρωγής, ζήτησα εγγράφως σχετικές πληροφορίες για τα παραχωρηθέντα διαμερίσματα στον δήμο μας, όπου μου απάντησαν με το σχετικό έγγραφο, την 24η Νοεμβρίου 2021, με Αρ. Πρωτ. 4194.

Από το έγγραφο που έλαβα ως απάντηση  προκύπτει, ότι από το 2013 έως 2014 έχουν διαβιβαστεί, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μας, 28 φάκελοι διαμερισμάτων του συνοικισμού Ταύρου, προκειμένου ο δήμος μας, ως αρμόδια Αρχή να διαθέσει αυτά σε δημότες του, για προσωρινή δωρεάν στέγαση λόγω απορίας ή άλλων σοβαρών λόγων  με κοινωνικά & οικονομικά κριτήρια. 
Επίσης, άλλο έγγραφο, επικουρικά έχει σταλεί προς τον δήμο αναφέροντας τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια που θα πρέπει ο δήμος να λάβει υπόψη του, για την παραχώρηση των διαμερισμάτων.
Τα έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή μου, επισύναψα στο αίτημα μου,
ζητώντας την δημόσια συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ., περί διαχείρισης και διάθεσης των 28 Λαϊκών Κατοικιών και κανείς μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει κάτι για την τύχη τους..

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, από το 2014 μέχρι και σήμερα, θα μπορούσαν να έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 100 οικογένειες !!!  
Αντί αυτού, πολλά έχουμε ακούσει για το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου, τόσο σε συνεδριάσεις του Δ.Σ., όσο και σε διαφημιστικά φυλλάδια, αλλά ουδέποτε έχει γίνει αναφορά για την διάθεση αυτών των 28 διαμερισμάτων !!! Γιατί άραγε ;   

Προσωπικά,
θα επιμείνω σε ερωτήσεις προ ημερησίας διατάξεως και θα ξανά θέσω συγκεκριμένες ερωτήσεις επί του θέματος. Επίσης  θα ζητήσω να συσταθεί  5μελή Επιτροπή – Διαπαραταξιακή, έχοντας ένα μέλος από κάθε παράταξη κι ένα μέλος από τους ανεξάρτητους Δ.Σ., με σκοπό να ελέγχει την διάθεση των 28 διαμερισμάτων.»

Το αίτημα του ανεξάρτητου Δ.Σ. Πέτρου Καραφωτιά προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Μοσχάτου Ταύρου, Θανάση Μελίστα


                                                  Ταύρος, 30 Νοεμβρίου 2021

                                                                                                                 
                                                          Αρ. Πρωτ.: 19512 – 30/11/2021

 

                                                                                                                                                                                                                         Προς

                            Πρόεδρο του Δ. Σ. Μοσχάτου Ταύρου, κ. Θανάση Μελίστα

                Κοιν.: α) Αντιδήμαρχο, κ. Βασίλη Γρούμπα & 
                                                                                                    β) Αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου  

Ο κάτωθι υπογεγραμμένος ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Καραφωτιάς με την παρούσα αίτησή μου, παρακαλώ όπως στην επόμενη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα λάβει χώρα δια ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου –  Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου, Σολωμού & Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη όπως ορίζει ο νόμος λόγω των μέτρων  της πανδημίας covid 19, να συμπεριλάβετε στα ημερησίας προς συζήτηση θέματα το κάτωθι

θέμα : «Διαχείριση Λαϊκών Κατοικιών στον Ταύρο,  παραχωρηθείσες ως προς την χρήση και διαχείριση τους από τον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου, κυριότητας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Σχετικά με το θέμα
Κατά την δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την 18η Νοεμβρίου 2021, έγιναν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Βασίλη Γρούμπα  σχετικές ερωτήσεις ως προς την διαχείριση και διάθεση των διαμερισμάτων που έχει παραχωρηθεί η χρήση τους στον δήμο μας, από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, προς διάθεση σε δημότες για προσωρινή δωρεάν στέγαση, λόγω απορίας ή άλλων σοβαρών λόγων με κοινωνικά & οικονομικά κριτήρια.

Παράλληλα με αίτημα μου, την 17η Νοεμβρίου 2021, προς την Περιφέρεια Αττικής – Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, στο τμήμα Κοινωνικής Αρωγής, ζήτησα εγγράφως σχετικές πληροφορίες για τα παραχωρηθέντα διαμερίσματα στον δήμο μας, όπου μου απάντησαν με το σχετικό έγγραφο, την 24η Νοεμβρίου 2021 και Αρ. Πρωτ. 4194, το οποίο και σας επισυνάπτω.   

Από το έγγραφο αυτό προκύπτει, ότι από το 2013 έως 2014 έχουν διαβιβαστεί, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μας, 28 φάκελοι διαμερισμάτων του συνοικισμού Ταύρου, προκειμένου ο δήμος μας, ως αρμόδια Αρχή να διαθέσει αυτά, σε δημότες του για προσωρινή δωρεάν στέγαση λόγω απορίας ή άλλων σοβαρών λόγων, με κοινωνικά & οικονομικά κριτήρια.   

Επίσης στο έγγραφο γίνεται σχετική αναφορά σε έγγραφο που έχουν εκδώσει και αναρτήσει στην Διαύγεια  με Α.Δ.Α. Β4ΣΙ7ΛΖ-Ψ9Σ, επικουρικά με την  διαδικασία και τους όρους διάθεσης των διαμερισμάτων και το οποίο σας επισυνάπτω.

Μετά την επίσημη ενημέρωση και τα έγγραφα που έχω στην κατοχή μου και τα οποία σας επισυνάπτω, κρίνω ιδιαιτέρα  σημαντική  την συζήτηση του θέματος, της Διαχείρισης και Διάθεσης «των Λαϊκών Κατοικιών».  Πιστεύω και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου, δημοτικοί σύμβουλοι, ότι την βρίσκουν εξίσου σημαντική, αφού άπτεται ενός κοινωνικού ζητήματος και ανακούφισης- βοήθειας των ασθενέστερων συμπολιτών μας, όπου και αιτούμαι για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

                                                                                                                                         Πέτρος Καραφωτιάς

                                                                                                             Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου Ταύρου

 Συνημμένα: ΔΥΟ (2)

 Συνημμένο 1 :



 Συνημμένο 2 : 



Δημοφιλή Άρθρα