Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Παταγώδης η αποτυχία του δημάρχου, είτε γνώριζε, είτε αγνοούσε.. Τέλος στα παραμύθια αξιοποίησης του ιστορικού κτιρίου, π. ΕΟΜΜΕΧ Ταύρου

Ξεκινώ το άρθρο μου, με προχθεσινή διαδικτυακή συζήτηση που έγινε, αφορμή δημόσιας ανάρτησης, από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης  ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Μοσχάτου Ταύρου, Σταμάτης Καζαντζής.


Κάποιοι διατύπωσαν την γνώμη τους, μέσω σχολίων στην συγκεκριμένη ανάρτηση, ότι ο δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, 
γνώριζε την εξέλιξη της διαδικασίας για την τύχη του ιστορικού κτιρίου, του ΕΟΜΜΕΧ  Ταύρου και μάλιστα την εταιρεία που πλειοδότησε και ανέλαβε την αξιοποίηση της έκτασης, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ
κάποιοι άλλοι διατύπωναν την αντίθετη άποψη, ότι ο δήμαρχος την αγνοούσε. 

Προσωπικά πιστεύω, ότι και στις δύο περιπτώσεις, 
ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, είναι εκτεθειμένος, απέναντι από της τοπικής κοινωνίας του Μοσχάτου Ταύρου.  

Κι αυτό γιατί, από την θέση του δημάρχου, είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί και να γνωρίζει την εξέλιξη κάποιων σημαντικών θεμάτων.

Αν λοιπόν δεν γνώριζε, σημαίνει και επιβεβαιώνει, την έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς του για την τύχη του ιστορικού κτιρίου, π. ΕΟΜΜΕΧ Ταύρου, που μάλιστα σήμερα διεκδικεί με τόσο ζήλο..

Αν πάλι γνώριζε σημαίνει, ότι κοροϊδεύει την τοπική κοινωνία, για μια κατάσταση μη ανατρέψιμη.. και την βάζει σε διαδικασίες προσδοκιών άνευ αντικρίσματος !!! 

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, ο δήμαρχος είναι εκτεθειμένος απέναντι στην τοπική κοινωνία του Μοσχάτου Ταύρου, γιατί δεν είναι χθεσινός. Βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο, προ 12ετίας και 
το λιγότερο είναι αν η εταιρεία MRP, ολλανδικών συμφερόντων συνδέεται ή όχι με άλλη εταιρεία.

Άρα μιλάμε για παταγώδη αποτυχία του δημάρχου, είτε γνώριζε, είτε αγνοούσε..

Ωστόσο
Δήμαρχε του Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, για ποιον λόγο ακριβώς θέλουμε το κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ ?

Για να στεγάσουμε, τί ακριβώς ?

Τον πολιτισμό της Κοινότητας Ταύρου ή του δήμου Μοσχάτου Ταύρου ?

Μπορείτε, εσείς της διοικούσας παράταξης, Ευθυμίου 
να μας πείτε, πρώτα τί έχετε κάνει όλο αυτό το διάστημα για να στεγαστεί, τόσο η ιστορία και ο πολιτισμός των δύο κοινοτήτων του δήμου, επί 12 χρόνια ?

Ποιος έχει ασχοληθεί, επί της ουσίας με τον πολιτισμό και την ιστορία του Μοσχάτου και Ταύρου – του Ταύρου και του Μοσχάτου ?

Πλούσια η βιβλιογραφία για την ιστορία του Ταύρου, μιας δεινοπαθούσας περιοχής, που δημιουργήθηκε από την προσφυγιά των ποντίων. Δηλαδή, Ελλήνων πολιτών, που κρατούσαν τον ελληνισμό στην Σμύρνη και τον Πόντο και ερχόμενοι στην μητέρα Ελλάδα αντιμετωπίστηκαν ως ξένοι – Τούρκοι !!!

Πλούσια είναι και η ιστορία του Μοσχάτου, με αρχαία ευρήματα, που φιλοξενούνται σε αρχαιολογικό χώρο του Πειραιά.
Καθώς και η νεότερη ιστορία της περιοχής του Μοσχάτου, που από πλούσιος αμπελώνας της γνωστής ποικιλίας μοσχάτου και αγροτών κατοίκων, έχοντας διάφορα αγροτικά μηχανήματα της εποχής, μετατράπηκε σε αστική συνοικία της Αττικής.  

Επίσης η ιστορία της πλατείας Μεταμόρφωσης, του άλλοτε εξωκλησίου, Αγ. Ιωάννη, που έλαβε αργότερα την ονομασία Μεταμόρφωσης. Που ελαφρά την καρδία – καθαρά για πολιτικούς λόγους και μόνο,  επί ημερών Ευθυμίου, μετονομάστηκε – δια νυκτός – πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη !!! Λες και δεν υπήρχαν άλλες πλατείες ?!

Να θυμίσω την αντίθεση του σημερινού αντιδημάρχου Καθαριότητας & αναπληρωτή δημάρχου, Θανάση Ντερέκα !!!

Μουσείο θα έπρεπε να έχουμε και οφείλουμε να έχουμε, όταν μιλάμε για πολιτισμό και ιστορία !!!

Έχουμε καταντήσει ο δήμος των νέων μοντέλων πλατειών – χωρίς δέντρα και αφιλόξενων χώρων – απαξιώνοντας τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας.
Αλλά βραβευόμαστε !!!  

Να τιμούμε τους παλαιότερους ικανούς δημάρχους, δεν λέω ?!  
Να κάνουμε, όμως και κάτι για να τους μιμηθούμε, ως άξιοι συνεχιστές του έργου τους και να μην αρκούμαστε μόνο στις λανθασμένες αλλαγές ονοματοθεσιών, υποβαθμίζοντας την ιστορία του τόπου μας !!!  

Γιατί ποιόν λόγο ακριβώς, θα έπρεπε να πάρει αυτό το ιστορικό κτίριο ο δήμος του Μοσχάτου Ταύρου ?

Να το αξιοποιήσει, όπως ακριβώς αξιοποίησε την πλατεία της Μεταμόρφωσης του Μοσχάτου ?
Όπως αξιοποίησε το πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων ?
Τα ιστορικά π. Δημοτικά Σφαγεία Ταύρου  ?
Το κτίριο του ΚΑΠΗ Ταύρου ?

Να θυμίσω, ότι
ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Δαμηλάκος, ήταν αυτός που σας ξύπνησε από τον λήθαργο, πέρυσι τον Αύγουστο, για το θέμα της αξιοποίησης των π. δημοτικών Σφαγείων του Ταύρου, από τον δήμο Αθηναίων και
ο σημερινός αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Μοσχάτου Ταύρου, Σταμάτης Καζαντζής, ήταν αυτός που σας ενεργοποίησε για το ιστορικό κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ Ταύρου και μάλιστα επί κυβερνήσεως Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την κομματική του ταυτότητα, εμπρός της εντοπιότητας του. 

Εσείς, όμως Δήμαρχε του Μοσχάτου Ταύρου, επί 12 χρόνια τώρα – τί ακριβώς έχετε κάνει, ως δημοτική Αρχή,  προς την σωστή κατεύθυνση για την διεκδίκηση του ιστορικού κτιρίου ΕΟΜΜΕΧ ?

Ρητορική η ερώτηση, αγαπητέ μου, Ανδρέα !!! Απολύτως τίποτα !!!    

Ε, λοιπόν τώρα, με δύο τοπικές κινητοποιήσεις, μετά εορτής και χωρίς σχέδιο, προγραμματισμό και υλοποιήσιμη μελέτη για την αξιοποίηση του κτιρίου, αλήθεια, τί ακριβώς περιμένεις να συμβεί ?  

Να σου πω εγώ, καλέ μου φίλε !!!
Επιδιώκεις να πάρεις το 6ο βραβείο –του τοπικού ευεργέτου κινητοποιήσεων !!!

Έλεος πια !!!

Κατηγορούνται δε, οι βουλευτές όλων των κομμάτων, που παρευρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του Μοσχάτου Ταύρου, από την δημοτική Αρχή, Ευθυμίου, ότι αγνοούν την βούληση της τοπικής κοινωνίας !!!

Σίγουρα δεν πάμε καλά !!! Και δεν εννοώ στα μυαλά – αλλά στην μετατόπιση των ευθυνών μας, αγαπητέ μου..  

Δεν λέω ?! Πρέπει να στο αναγνωρίσω, έχεις ξεπεράσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην διαχείριση κρίσεων..

Μας πήραν χαμπάρι, αγαπητέ μου και οι βουλευτές μας !!!

Πληρώνουμε έναν αντιδήμαρχο Πολιτισμού – παρουσιάζοντας ένα έργο κατώτερο του απόλυτου ΜΗΔΕΝ – |0|

Αν αυτό δεν είναι παράλογο, τί άλλο θα μπορούσε να είναι, άραγε ?!

Ο πολιτισμός του δήμου Μοσχάτου Ταύρο, δυστυχώς περιορίζεται σ’ ένα καρναβάλι, όπου με την εμφάνιση της πανδημίας ξεγύμνωσε επί της ουσίας την πραγματικότητα της πολιτιστικής δραστηριότητας του δήμου.

Και για να μην αδικώ, τον Άκη Δείξιμο ή παρεξηγηθώ, 
καθώς όλα δείχνουν, δεν υπάρχει πολιτική διαχείριση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, από πλευράς της δημοτικής Αρχής, Ευθυμίου, ας αναλάβει λοιπόν κάποια άλλη αντιδημαρχία – άξιο είναι, ας τον εκμεταλλευτούμε κάπου άλλου !!!   

Παρακολουθώ όλα τα δημοτικά συμβούλια και το μόνο που διαπιστώνω, είναι δικαιολογία, στην δικαιολογία – χωρίς μια συγγνώμη από τον δήμαρχο !!!

Άσε που κοντεύουμε να ξεχάσουμε της ελληνική γλώσσα, διαστρεβλώνοντας πολλάκις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων, θέλοντας με πολιτική σκοπιμότητα να προσδώσει άλλο νόημα από αυτό που εκείνοι τοποθετούνται.    

Πρωθυπουργοί της χώρας, δήμαρχοι άλλων δήμων, δημοτικοί σύμβουλοι του Μοσχάτου Ταύρου, έχουν ζητήσει συγγνώμη, για διάφορες συμπεριφορές ή θέματα που τυχόν έχουν διαχειριστεί κατά την θητεία τους ή μη έχοντας πάρει την ανάλογη απόφαση, με την ψήφο τους ή έστω και αποσιωπώντας..

Ρε, τί ‘ναι τούτο !!! Όλοι φταίνε – εκτός από εσένα, Δήμαρχε !!!

Μέχρι ο Πάπας της Ρώμης, να θυμίσω, έχει ζητήσει συγγνώμη, ενώ εσύ Δήμαρχε, καθώς φαίνεται διατηρείς το αλάθητο του Πάπα !!!  Κι εκεί αναχρονιστικός και προβλέψιμος..

Δείτε ποιος είναι όμιλος εταιρειών MRP – ολλανδικών συμφερόντων, πατώντας τον σύνδεσμο :  Όμιλος εταιριών MRP

Το μόνο δυσάρεστο της υπόθεσης είναι, ότι ο όμιλος είναι ξένων συμφερόντων και όχι Ελληνικών !!!


Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος


Δημοφιλή Άρθρα