Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Δήμος Μοσχάτου Ταύρου : Κάτι να καίει..

 Ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος εκλέγεται για 4η συνεχόμενη φορά από την πρώτη Κυριακή, με 61% ορίζει τους Αντιδήμαρχους και Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους του δήμου Μοσχάτου Ταύρου.


Οι Αντιδήμαρχοι ορίζονται για διάστημα ενάμισι έτους, αρχής γενομένης της
1ης  Ιανουαρίου 2024 και λήγει την 30η Ιουνίου 2025.

Η ανάκληση των Αντιδημάρχων πριν τη λήξη της θητείας τους είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.
Οι αντιδήμαρχοι με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες είναι οι εξής :

 Άμισθοι αντιδήμαρχοι αναλαμβάνουν οι:

✔ Δέσποινα Λουκάκη-Κουτσούκου : Ορίζεται Αναπληρώτρια δημάρχου, όπου σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του δημάρχου τον αναπληρώνει στα καθήκοντά του, καθώς επίσης αναλαμβάνει αντιδήμαρχος των Παιδικών σταθμών – ΚΑΠΗ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Η Ντένια έχει πολυετή εμπειρία στα δημοτικά έδρανα, από την στιγμή που εκλέγεται ανελλιπώς δημοτική σύμβουλος για πολλά χρόνια, από την εποχή του Αειμνήστου δημάρχου Ταξιάρχη Παπαντώνη, στο δήμο Μοσχάτου και μετέπειτα του ενιαίου δήμου Μοσχάτου Ταύρου.  

✔ Άρης Κρεμμύδας:  Ο τσάρος του δήμου Μοσχάτου Ταύρου, από την στιγμή που αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Οικονομικών, Συγχρηματοδοτούμενων Έργων, Ίδρυση Αναπτυξιακής Εταιρείας Κοινωνικής Οικονομίας.

Αναδείχθηκε σε αυτές τις εκλογές ο δημοφιλέστερος και πιο αγαπητός δημοτικός σύμβουλος, από την στιγμή που η τοπική κοινωνία τον έφερε πρώτο σε προτίμηση σταυρών.

Ο Άρης είναι αγαπητός, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, με πολυετή εμπειρία στα πολιτικά δρώμενα του δήμου και έχει υπηρετήσει τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, κάνοντας γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και υπήρξε σημαντική η βοήθειά του στα έργα βελτίωσης υποδομής και ανάπτυξης του τόπου, απ’ όποια θέση κι αν κατείχε.

✔ Άκης Δείξιμος: Αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ωδείου, Πολιτιστικών θεσμών, εκδηλώσεων, Ίδρυση Μουσείου.

Ο Άκης πέραν του ότι είναι ένας επιτυχημένος ερμηνευτής και μουσικοσυνθέτης, τον χαρακτηρίζει η μετριοπάθεια, η κοινωνική παιδεία και ευαισθησία στα κοινωνικά προβλήματα και ευπαθείς ομάδες, διαθέτοντας πηγαία ευγένεια και σταθερές αξίες για τον συνάνθρωπο και τα ζώα, έχοντας ιδιαίτερη απήχηση στην νεολαία της τοπικής κοινωνίας και φανατικούς υποστηρικτές.

Αναλαμβάνει μια αναβαθμισμένη αντιδημαρχία, που δημιουργείται με τα νέα δεδομένα και τις αλλαγές που έγιναν καταργώντας τα νομικά  πρόσωπα δημοσίου δικαίου, κοινωφελών επιχειρήσεων και σχολικών επιτροπών των Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού.

Τώρα, η επί της ουσίας, αντιδημαρχία Πολιτισμού δίνει τη δυνατότητα στον ταλαντούχο και αισθητοποιημένο Άκη να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τον τομέα Πολιτισμού στον δήμο του Μοσχάτου Ταύρου, προσφέροντας σημαντικά στην αναβάθμιση της γενικότερης παιδείας και συμπεριφοράς της τοπικής κοινωνίας, σε μια δύσκολη εποχή, που οι αξίες και οι σταθερές για την ανθρώπινη ζωή και των ζώων χάνονται ή μεταβάλλονται, με συνέπεια να υποβαθμίζεται ο δείκτης του Πολισμού μας !!!


Τώρα ας περάσουμε στους Έμμισθους αντιδήμαρχους της πόλης και τις καυτές πατάτες που αναλαμβάνουν κάποιοι από αυτούς.

Η πρώτη εικόνα μιας πόλης είναι η καθαριότητα και το πράσινο, τομείς που χαρακτηρίζουν ένα δήμο και παραμένουν για τον δήμο Μοσχάτου Ταύρου προβληματικοί και χρειάζονται οι υπηρεσίες αναβάθμιση και καλύτερη διαχείριση του προσωπικού. 

✔ Θανάσης Ντερέκας: Παραμένει αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας – Καθαριότητας – Ανακύκλωση, ενώ αναλαμβάνει και τον Συντονισμό δράσεων και την εποπτεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο τομέας της καθαριότητας, δεν είναι μόνο ένας πολύ δύσκολος τομέας, αλλά και πολύ απαιτητός. Παραμένει μια καυτή πατάτα στα χέρια του Θανάση και τον κάνει να αναμετρηθεί με τον ίδιο του τον εαυτό, μιας και αναλαμβάνει την ίδια αντιδημαρχία !!!  

Ο Θανάσης είναι ένας έμπειρος δημοτικός σύμβουλος, έχοντας διατελέσει κατά το παρελθόν και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου.

Έχει φανατικούς υποστηρικτές, αλλά και εχθρούς, που σημαίνει ότι κάτι κάνει καλά !!!

Την προηγούμενη θητεία 2019 – 2023 ανανέωσε τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό του δήμου, με σύγχρονα και συνεχίζει ακάθεκτος υλοποιώντας τους στόχους του, ενώ παράλληλα μείωσε αισθητά τις σπατάλες σε καύσιμα και αναλώσιμα..

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά παραπόνα για δρόμους και πεζοδρόμια, σε περιοχές του Μοσχάτου και Ταύρου, που η καθαριότητα υπολείπεται, άλλων πιο κεντρικών σημείων, που δεν χρειάζεται να αναφερθούν.  Επίσης, διαπιστώνουμε καθημερινά οδοκαθαριστές - στριες, να εγκαταλείπουν τα πόστα τους, από νωρίς ή να μιλάνε στο κινητό τους και να σέρνουν τις σκούπες και τα φαράσια τους πέρα δώθε, χωρίς να κάνουν ουσιαστική δουλεία, γεγονός που δηλώνει την έλλειψη επίβλεψης του προσωπικού καθαριότητας.

Καθώς, έχει  παρατηρηθεί, να μην χρησιμοποιούνται οι υπερσύγχρονες σκούπες, που τόσο πολύ διαφημίστηκαν κατά την απόκτησή τους, καθώς και τα πλυστικά μηχανοκίνητα, για την πλύση των κάδων απορριμμάτων.      

✔ Γιώργος Φελλάς: Παραμένει αντιδήμαρχος Πρασίνου και Παιδικών Χαρών, Αθλητισμού, Σχολικού Αθλητισμού, Σχολικών αγώνων, Μαζικού αθλητισμού, Λειτουργίας Αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο Γιώργος είναι φιλότιμος και αυτό το εισπράττει από την τοπική κοινωνία, παραμένοντας ένας αγαπητός δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο στην αναβάθμιση και τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων και παιδικών χαρών του δήμου.

Παραμένει όμως να έχει την αντιδημαρχία του Πρασίνου και εν γένει των πάρκων και πλατειών του δήμου, που είναι μια καυτή πατάτα στα χέρια του, παρουσιάζοντας και αυτός ο τομέας μεγάλες ελλείψεις και σοβαρά προβλήματα.

Η τοπική κοινωνία στην συντριπτική της πλειοψηφία εκδηλώνει την δυσαρέσκειά της, για μη έγκυρη και σωστή κοπή των δέντρων, καθώς και την μη αντικατάσταση των χαμένων δένδρων είτε λόγω γήρανσης είτε την κακής συντήρησης τους.

Επίσης, έχει διαπιστωθεί προσωπικό του τομέα Πρασίνου, να χρησιμοποιεί εργαλεία και σακούλες του δήμου, για εργασίες σε ιδιωτικούς κήπους.  

✔ Δημήτρης Ζώταλης:  Αντιδήμαρχος Αδέσποτων και Δεσποζόμενων ζώων, Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, Ενέργειας, Δημόσιας Υγείας, Καθημερινότητας γειτονιών Μοσχάτου.

Ο Δημήτρης επιφορτίζεται σε αυτή τη θητεία της δημοτικής Αρχής, με μια καυτή πατάτα, έχοντας μπροστά του να αντιμετωπίσει και να λύσει σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα για την διαχείριση των Αδέσποτων Ζώων, αλλά και των Δεσποζόμενων Ζώων συντροφιάς.

Έχει αποδείξει από την προηγούμενη θητεία του, ότι όταν ανέλαβε θέση ευθύνης, προχώρησε και έλυσε βαλτωμένα προβλήματα του δήμου.

Ο Δημήτρης διέπεται από έντονο αίσθημα ευθύνης και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, ενώ είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμος, χωρίς κομπλεξικούς φραγμούς και πολιτικούς ενδοιασμούς. Ξέρει να ενημερώνεται σωστά, διαθέτοντας καλή κρίση, και προχωρά στην υλοποίηση των στόχων, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα.

Οι υγιείς φιλοζωικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας είναι δίπλα του, για να συμβάλλουν, προς την σωστή κατεύθυνση στην επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων.  

Σημαντική θα είναι και η βοήθεια του προκατόχου του, Γιώργου Φελλά, που ήταν επιφορτισμένος και με την διαχείριση των Αδέσποτων & Δεσποζόμενων Ζώων συντροφιάς. 

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται σε λιγοστά άτομα που φορούν επιτηδευμένα την μάσκα του φιλόζωου και θέλουν να παρουσιάζονται ως εκφραστές κουνώντας επιδεικτικά το δάκτυλο, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν τα ζώα ως ένα μέσον, για αυτοπροβολή και την επίλυση προσωπικών τους διαφορών..  

✔ Γιάννης Σάββας: Αντιδήμαρχος Υποδομών και Δόμησης.

Ο Γιάννης αποδεικνύεται σταθερή αξία στην αντιδημαρχία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Μοσχάτου Ταύρου, αφού διανύει την 4η θητεία στον συγκεκριμένο τομέα.

Στις εκλογές της 8ης  Οκτωβρίου 2023, η τοπική κοινωνία τον ανέδειξε στην 2η  θέση σε σταυρούς προτίμησης, αναγνωρίζοντας την προσφορά του, στα δημοτικά δρώμενα, συνυπολογιζόμενων και των αντικειμενικών οικονομικών δυσκολιών, για περισσότερα έργα.       

Και εδώ επιβάλλονται πολλές παρεμβάσεις, καθώς και επισκευές πεζοδρόμιων. Επίσης, η καθυστέρηση της αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού, με led λαμπτήρες. Είναι θέματα που θα πρέπει να επιλύσει και να δρομολογήσει.

Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το σημαντικό έργο, που έχει γίνει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, εν μέσω κλιματικής κρίσης, διαπιστώνοντας ότι πολλές πόλεις της χώρας να είναι τελείως ανοχύρωτες, καθώς επίσης η καθυστέρηση του παραλιακού έργου, ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, θα μπορούσαν τα προβλήματα και οι ζημιές να ήταν πολύ σοβαρότερα και μεγαλύτερα.

✔ Βασίλης Γρούμπας: Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κ.Ε.Π., Ανάπλαση Σφαγείων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο Βασίλης διανύει την 3η θητεία του, έχοντας περάσει από πολλές θέσεις ευθύνης και συνεργαστεί, αποκτώντας ευρύτερη γνώση ως προς την διοίκηση του δήμου Μοσχάτου Ταύρου. 

Η τοπική κοινωνία του Ταύρου τον έφερε στην 1η θέση, σε προτίμηση σταυρών, σε μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση.

Είναι επιμελής στα καθήκοντα που αναλαμβάνει και προσπαθεί για το καλύτερο κοινό σκοπό και χαίρει την εκτίμηση και τον σεβασμό, των συναδέλφων του.

Σε αυτή την θητεία θα πρέπει να προσηλωθεί στον στόχο να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να επαναφέρει τον δήμο Μοσχάτου Ταύρου στις πρώτες θέσεις προτίμησης της επιλογής των δημόσιων υπάλληλων, που ζητούν με το δικαίωμα της Κινητικότητας, που τους παρέχει ο νόμος.

✔ Κατερίνα-Χριστίνα Καρύδη: Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια βίου μάθησης- Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Ιατρικής Πρόληψης και Φροντίδας.

Η Κατερίνα ανανεώνει την 2η θητεία της, σε θέση ευθύνης, στο φυσικό της χώρο, από την στιγμή που είναι εκπαιδευτικός, αλλά και με ιδιαίτερη ευαισθησία, για τις ευπαθείς ομάδες, θα συνεχίσει το έργο της, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, που έχουν διαμορφώσει η οικονομική κρίση και συνεχίζεται να επιδεινώνεται με ενεργειακή κρίση και τις συνεχείς ανατιμήσεις.

Διανύει την 3η εκλογική της θητεία ως δημοτική σύμβουλος και έχει κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό, όχι μόνο των συναδέλφων της, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως αν την ψηφίζουν ή όχι !!!

✔ Σπύρος Αγγελόπουλος: Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, ελέγχου κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, δημοτικής περιουσίας, επιμετρήσεων τ.μ. δημοτικών τελών.

Ο Σπύρος είναι ιδιαίτερα εργασιομανής, μεθοδικός και αρέσκεται να κερδίζει τους υψηλούς στόχους που βάζει στον εαυτό του.

Τώρα καλείται να αναμετρηθεί ανάμεσα στις διευκολύνσεις, το κοινώς λεγόμενο ρουσφέτι, την εφαρμογή του νόμου και την ελεύθερη πρόσβαση της τοπικής κοινωνίας στους κοινόχρηστους χώρους.  

Προβλέπω να έχει την περισσότερη δουλεία.. και τα περισσότερα τηλέφωνα από συναδέλφους του..

✔ Ζαμπία Γαβαλά: Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γειτονιών Ταύρου και Εθελοντισμού, Αλληλεγγύης, Σχέσεις με Συλλόγους Μεταναστών.

Η Ζαμπία είναι νέα δημοτική σύμβουλος, από την στιγμή που στις προηγούμενες εκλογές του Μαΐου 2019, ήταν πρώτη επιλαχούσα και ανέλαβε δημοτική σύμβουλος, λίγο πριν την λήξη της θητείας, της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, όταν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Καραφωτιάς, παραιτήθηκε για λόγους υγείας.  

Τώρα αναλαμβάνει μια θέση ευθύνης, που ομολογουμένως, έχει να διαχειριστεί και να λύσει τα καθημερινά προβλήματα του Ταύρου, που δεν είναι καθόλου λίγα τα παράπονα των συμπολιτών της. Καλή δύναμη και καλό κουράγιο θα πρέπει να της ευχηθούμε !!!


Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, χωρίς αμοιβή, 

ορίζονται με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες, για την εποπτεία και τον συντονισμό των τομέων θα βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τους καθ’ ύλην αρμόδιους αντιδημάρχους, ως ακολούθως, με αλφαβητική σειρά :

✔ Αλέξανδρος Γαβαλάς : Εντεταλμένος σύμβουλος Νεολαίας, Ενεργειών Αντιμετώπισης Συνεπειών Κλιματικής Κρίσης.

  Ιωάννης Κόλλιας : Εντεταλμένος Σύμβουλος 2βάθμιας Εκπαίδευσης, Μαζικού Αθλητισμού (τμήματα Αθλητισμού Δήμου) – Σχολικών Αγώνων – Πρασίνου.

  Παναγιώτης Παπασταθακόπουλος : Εντεταλμένος σύμβουλος 1Βάθμιας Εκπαίδευσης, Νέων Τεχνολογιών Ρομποτικής, ΣΦΗΟ, Εξοικονόμησης Ενέργειας, Ενεργειακής Κοινότητας.

✔ Ιωάννης Σαλτερής : Εντεταλμένος σύμβουλος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων, Διεθνών Σχέσεων, Σχέσεων με Επαγγελματικούς – Συλλόγους, ΣΒΑΚ, Κυκλοφοριακής Οργάνωσης, Συμβουλίου Παραβατικότητας, Λαϊκών Αγορών.

✔ Δημήτριος ΤριβυζάκηςΕντεταλμένος σύμβουλος Γραφείου Ενημέρωσης Ανέργων, Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας ΔΥΠΑ, Οργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Σχέσεων με Πολιτιστικούς Συλλόγους. Αναθέτουμε την υπογραφή σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν.3463/2006 (ΔΔΚ) εγγράφων σχετικών με τους τομείς ευθύνης και εποπτείας τους.

✔ Χριστίνα Χατζελένη : Εντεταλμένη σύμβουλος Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικών Ιατρείων, Κοινωνικού Φαρμακείου, Σχέσεις με Δημόσιες Δομές Υγείας, Ισότητας Φύλλων, Εθελοντισμού.


Ανάδειξη Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου  Μοσχάτου Ταύρου

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

✔ Πρόεδρος του Δ. Σ. επανεξελέγη ο Θανάσης Μελίστας.

Ο Θανάσης είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Κατοικεί και εδρεύει στο Μοσχάτο, ενώ εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος ανελλιπώς από το 2003, στο δήμο Μοσχάτου και από το 2010 στον ενιαίο δήμου Μοσχάτου Ταύρου, μέχρι και σήμερα. 

Από το 2019 μέχρι και σήμερα εκλέγεται με τα ψηφοδέλτια της πλειοψηφίας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου Ταύρου. Προεδρεύει με δημοκρατικό πνεύμα και πέραν των κανόνων, ενίοτε τους παραβιάζει, ώστε οι έχοντες τον λόγο να ολοκληρώσουν την τοποθέτησή τους, ανεξαρτήτως της παράταξης, της οποίας  ανήκουν !!!  

  Αντιπρόεδρος του Δ. Σ., εξελέγη η Χριστίνα Δολιανίδη, η οποία ανήκει στην μείζονα αντιπολίτευση και ήρθε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης από την παράταξή της.

✔ Γραμματέας του Δ. Σ., εξελέγη ο Σύμος Χαλκίδης, ο οποίος ανήκει στην ελάσσονα αντιπολίτευση και ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από την παράταξή του.  

 

Ανάδειξη μελών Δημοτικής Επιτροπής

✔ Τακτικά μέλη πλειοψηφίας:

Κρεμμύδας Αριστείδης, Γρούμπας Βασίλης, Σαλτερής Γιάννης, Ντερέκας Αθανάσιος.

✔ Τακτικά μέλη μειοψηφίας:

Στέλλα Βαλαβάνη, Νίκος Βιδάλης.

 Αναπληρωματικά μέλη πλειοψηφίας:

Φελλάς Γιώργος, Κατερίνα Καρύδη, Σάββας Γιάννης, Τριβυζάκης Δημήτρης.

 ✔ Αναπληρωματικά μέλη μειοψηφίας:

Αθανάσιος Λεκάτης, Σύμος Χαλκίδης.


Το «άθλημα» της αυτοδιοίκησης είναι ομαδικό, το γνωρίζετε όλοι πολύ καλά και μην το ξεχνάτε.. Κερδίζεται μόνο με πνεύμα συνεργασίας !!!

Και όσο αφορά την μειοψηφία, χρειάζεται εποικοδομητική αντιπολίτευση..

Εμείς από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα του δήμου και θα τα επισημάνουμε, ασκώντας πάντα καλοπροαίρετη κριτική, χωρίς προσωπικές εμπάθειες, καθώς επίσης θα προβάλουμε τις αποτελεσματικές ενέργειες και συνεργασίες, που προάγουν τον πολιτισμό και αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου καλή χρόνια, με προσωπική και οικογενειακή υγεία και, να είναι δημιουργική για όλους  !!!


Δημοφιλή Άρθρα